Hovedside > REPORTASJE > Ateist-extravaganza

SISTE DEBATT:

10.2.2011
Harald Fagerhus
Vi trenger en religiøs lavalder!

10.2.2011
Martin Knutsen
Frie v.s gode valg?

14.1.2011
Morten Horn:
Myter om helse – og skepsis

15.12.2010
Rune Vik-Hansen
Hva er metafysikk?

15.12.2010
Ole P. Lien:
Tro uten følelser er troløshet

3.12.2010:
Ronnie Johanson:
Al-Kubaisi fortjener vår støtte

16.11.2010
Iver Dreiås:
HEF's Giordano Bruno

28.10.2010:
Sara Azmeh Rasmussen:
En sen beklagelse til HEF

26.10.2010
Bente Sandvig:
Svar til Hadia Tajik

26.10.2010
Didrik Søderlind:
Svar til Roger Christensen

18.10.2010
Roger Christensen:
Klisjeer om Sverigedemokraterna

plain box

Fritanke.no er en uavhengig nettavis for livssyn og livssynspolitikk, eid og finansiert av Human-Etisk Forbund.

Fritanke.no redigeres etter redaktørplakaten.

Redaksjonelt stoff i Fritanke.no står ikke nødvendigvis for Human-Etisk Forbunds regning.

plain box Kontakt
Telefon: 23156020
Fax: 23156021
plain box Besøksadresse
Humanismens Hus
St. Olavs gt. 27
Oslo
plain box Postadresse
Pb 6744, St. Olavs plass
0130 Oslo
plain box Ansvarlig redaktør
Kirsti Bergh
bergh {@} human.no
plain box Journalist
Even Gran
gran {@} human.no

Ateist-extravaganza

- Denne vil bli fin og ta med hjem til ungene, sier Gabrielle Pendergast. Hun har nettopp vunnet budrunden og kjøpt signerte bøker og filmer av Richard Dawkins for 800 dollar på ateist-auksjon.

Tekst og foto: Even Gran
Publisert 1.10.2007


En 50-dollarseddel fra 1954 uten påskriften "In God we trust" gikk for 600 dollar.

WASHINGTON DC: Det var varslet på forhånd at torsdagens ”Fundraiser and Dessert Extravaganza” var noe man burde pynte seg til. Og da Fritanke.no dukket opp var lokalet fylt opp av festkledde ateister fra hele USA som fulgte spent med på auksjonen som foregikk i den ene enden av rommet, mens de koste seg med små fruktbiter og drinker.

– Hvem byr 500 dollar for denne signerte utgaven av den tiende sesongen av South Park, den sesongen der Richard Dawkins er med?, spør aksjonariusen.

– I tillegg får du med denne signerte utgaven av Gideons bibel, roper han ut, mens han viser fram en bibel signert av Trey Parker og Matt Stone, skaperne av tegnefilmserien South Park. På en av bibelsidene har de tegnet figuren Cartman fra serien mens han sier ”This book is so gay”. Hele salen ler, enkelte krampaktig.

– Sold to that gentleman over there for 300 dollars, utbryter aksjonariusen, og så er det over til neste ateist-gullklump.


Len Layton og Gabrielle Pendergast fra Canada betalte 800 dollar for signerte bøker og filmer av Richard Dawkins. Overskuddet går til Atheist Alliance. Her er de på hver sin side av forfatteren.

Dawkins til datteren
Én etter én blir ting budt fram for auksjon. En av skattene som går under hammeren er en 50-dollarseddel fra 1954. Det som gjør den spesiell er at den mangler påskriften ”In God we trust”, som alle andre dollarsedler har. Amerikanske ateister har i lang tid protestert mot denne påskriften og argumentert med at den strider mot det grunnlovsfestede skillet mellom stat og religion i USA. Seddelen går for 600 dollar.

 

Konferansen "Crystal Clear Atheism" ble arrangert i Washingston DC torsdag til søndag i forrige uke. Blant hovedtalerne var Richard Dawkins, Ayaan Hirsi Ali, Sam Harris, Christopher Hitchens og Daniel Dennett.

Fritanke.no var tilstede sammen med over 600 delagere, for det meste fra USA.
 

Gabrielle Pendergast og Len Layton fra Vancouver i Canada får deretter tilslaget på en rekke av Richard Dawkins bøker og filmer, signert av Dawkins selv. Pris: 800 dollar.

– Jeg har ikke lest alle bøkene hans, så det skal bli spennende. I tillegg gleder jeg meg til å vise videoen ”Growing up in the universe” til datteren vår, sier Pendergast.

Alle på ett brett
Hvert år arrangerer Atheist Alliance i USA en konferanse, men aldri har den vært mer aktuell enn i år. Det siste året har nemlig religionskritiske bøker solgt som aldri før, og de mestselgende forfatterne er Richard Dawkins, Sam Harris, Daniel Dennett og Christopher Hitchens.

Atheist Alliance har greid å samle alle disse, tillegg til en rekke andre, på ett brett under årets konferanse. Konferansen har vært fulltegnet i lang tid. Torsdagens ”Fundraiser and Dessert Extravaganza” var det første arrangementet i rekka. Resten av uka og helga var fylt med foredrag, seminarer og diskusjonsgrupper.